FAQ

QJullie zeggen op non-profit basis te werken. Wat houdt dat in?
A: Non-profit wil zeggen dat 100% van de inkomsten wordt geherinvesteerd in De Rode Lap, het steunen van progressieve bewegingen en het financieren van linkse evenementen! We heb ook geen werknemers, slechts een team van vrijwilligers.

QWat voor linkse projecten steunen jullie zoal?
A: Linkse projecten waar we recent geld aan hebben gedoneerd zijn onder andere het strijdfonds van Black Lives Matter, Stichting Help Kobanê en de Kameraadschappij en actie-iniatieven als het Woonprotest. Ook kunnen mensen een donatie aanvragen voor hun socialistische project via de website van onze vereniging, het Marxistisch Centrum. Welke eisen we daar voor hanteren lees je op de website.

QWie zijn de mensen achter De Rode Lap?
A: We zijn enkele bevriende socialisten die op onze eigen manier willen bijdragen aan het opbouwen van een socialistische beweging. We hebben verschillende politieke achtergronden, maar wat ons verbindt is dat we onze vrije tijd en vaardigheden inzetten om een links geluid te versterken. In dit geval door de productie van socialistische stickers, kleding, literatuur en meer! In 2021 hebben we samen met onze kameraden van Proletaris een vereniging opgezet, het Marxistisch Centrum, om onze activiteiten te formaliseren en democratisch te organiseren. In 2022 zijn we vanuit Nederland uitgebreid naar België, met dank aan kameraden in Vlaanderen!

QMijn bestelling is nog niet aangekomen. Wat nu?
A: Het kan soms gebeuren dat bestellingen bij ons iets later binnenkomen dan je misschien gewend bent. We zijn een team van onbetaalde vrijwilligers die naast De Rode Lap ook fulltime opleidingen volgen of een baan hebben. We verzenden ieder weekend alle bestellingen, en zo mogelijk ook 1 of 2 keer doordeweeks. Als je twijfel hebt, stuur ons dan gerust een mailtje via contact@derodelap.be! Het wil namelijk ook nog wel eens gebeuren dat pakketjes verdwijnen bij de post, en dan komen we er samen wel uit 🙂

QIs het wildplakken van stickers verboden?
A: Ja! Het is niet toegestaan stickers te plakken op openbaar eigendom of eigendom van anderen. Wanneer je hiervoor wordt aangehouden kan het je een boete opleveren. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen die het plakken van stickers kan hebben. Doe het juiste!

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem gerust contact met ons op!